Dit is Londen

Shoppen in Londen

Shoppen in Londen

Londen is één van de beste steden in de wereld om te shoppen. De winkels in Londen zijn vaak erg trendy en alle bekende modeontwerpers hebben er ook wel vestigingen. Naast de vele dure designer winkels zijn er natuurlijk ook veel goedkopere winkels waar genoeg leuke aankopen te doen zijn. Hieronder geven we een overzicht van de bekendste winkelgebieden van Londen.

Oxford street

De bekendste en drukste winkelstraat in Londen is Oxford Street en een waar paradijs mensen die van shoppen houden. Vooral op zaterdag is deze straat bomvol met mensen en is het moeilijk je een weg door de massa heen te banen. Oxford Street is zo'n twee kilometer lang en bestaat voornamelijk uit winkelketens zoals H&M en Topshop. Richting Tottenham Court Road zul je meer elektronica winkels tegenkomen. Er bevinden zich in deze straat ook een aantal bekende warenhuizen. De bekendste hiervan is Selfridges,  vergelijkbaar met de Nederlandse Bijenkorf.
Uitstappen bij metrostation Oxford Circus

 

Regent Street

Aangrensend aan Oxford Street vind je Regent Street. Regent Street is een prachtige straat met voornamelijk witte gebouwen uit de 18e eeuw. Deze winkelstraat is mede bekend door zijn uitbundige versiering tijdens de kerstperiode in Londen. De winkels in Regent Street zijn wat stijvoller en ook duurder dan in Oxford Street. Winkels die je hier kan vinden zijn o.a. Apple Store, Burberry en Austin Reeds. Het is zeker de moeite waard om even langs de wereldberoemde speelgoedwinkel Hamley's te gaan. Klik hier voor meer informatie over Regent Street.
Uitstappen bij metrostation Picadilly Circus

 

Carnaby Street

Carnaby Street is eigenlijk een winkelgebied van 12 straten  en is gelegen in de wijk West End. Carnaby Street is bekend geworden in de jaren zestig doordat hier de culturele revolutie van dit tijdperk is begonnen. De straten van dit winkelgebied zijn klein en gezellig en niet te vergelijken met Oxford Street. Er zijn nog vele modeontwerpers gevestigd. Daarnaast bevinden zich hier veel kleine onafhankelijke winkels en dus minder winkelketens. Om van het shoppen bij te komen zijn er veel leuke restaurants en kroegjes waar je naar toe kan gaan.
Uitstappen bij metrostation Oxford Circus

 

Covent Garden

Covent Garden staat bekend om zijn hippe, modieuze winkels. Het gaat dan vooral om kleine onafhankelijke winkeltjes. De uitstraling heeft ook een aantal grote merken aangetrokkken. Zo hebben o.a. Diesel en hier Gap hier winkels. Naast winkels is er in Covent Garden ook een leuke markt, genaamd de Covent Garden Market. Dit is een markt die zich vooral op toeristen richt. Het is er daarom vaak erg druk, maar ook erg gezellig. Wanneer het weer het toe laat staan de straten in dit gebied vol met straatartiesten die veel bekijks trekken.
Uitstappen bij metrostation Covent Garden

 

Old Bond Street

Old Bond Street ligt vlakbij Regent Street. Wanneer je deze straat in loopt kom je in een andere wereld terrecht. Hier vind je de duurste winkels van de bekendste designers. Wil je hier goed shoppen, moet je dus een flinke portemonnee meenemen. Het is hier een stuk rustig en de sfeer is chique en stijlvol. Bekende winkels die je hier vind zijn Prada, Gucci en Dolce & Gabbana. Behalve kledingwinkels zijn er ook luxe juweliers en een aantal dure antiekzaken. Als je genoeg geld hebt, kun je in Bond Street ook heerlijk eten. Wil je meer informatie over Bond Street? Ga dan naar http://www.bondstreet.co.uk
Uitstappen bij metrostation Green Park

 

Savile Row

De deze straat, gelegen achter Regent Street, is wereldwijd bekend om zijn uitstekende kleermakers. Hier kun je de mooiste pakken krijgen die natuurlijk geheel op maat worden gemaakt. Daar betaal je natuurlijk wel een behoorlijke prijs voor. De winkels zijn allemaal in oud Engelse stijl en de traditie druipt er van af. Tegenwoordig heeft ook het Amerikaanse  Abercrombie & Fitch een winkel aan het begin van deze straat. Vooral in het weekend staat voor deze winkel vaak een enorme rij met jongeren en moet je lang wachten om binnen te komen, laat staan om af te rekenen.
Uitstappen bij metrostation Piccadily Circus

 

Notting Hill

Notting Hill staat bekend om de gelijknamige film uit 1999 met Julia Roberts en Hugh Grant. Sinds het uikomen van deze film wordt de wijk overspoeld door toeristen. Deze komen tegenwoordig vooral voor de Portobello market. Deze markt wordt gehouden op Portobello Road en is ongeveer anderhalve kilometer lang. Je vind hier vooral stalletjes met 'antiek' en prullaria. Ook zijn er veel stalletjes met groente en fruit. In Notting Hill zijn veel winkels te vinden met vintage kleding en tweedehands artikelen. Er zijn veel hippe kroegjes en restaurant in de wijk die vooral wordt bewoond door welgestelden.
Uitstappen bij metrostation Notting Hill Gate

 

Een plattegrond van de belangrijkste winkelstraten:


Shoppen in Londen weergeven op een grotere kaart

Deel deze pagina